Korpus:

200g sušienok

100g masla

1 polievková lyžica mletej kávy

 

Plnka:

750g mäkký tvaroh

200g kyslej smotany

300g práškového cukru

5 vajíčok

5 polievkových lyžíc hladkej múky

šálka silnej čiernej kávy

 

Postup:

Sušienky rozmixujeme v mixéri. Pridáme rozpustené maslo a mletú kávu. Všetko spolu jemne zmiešame. Do formy , ktorú sme vyložili papierom na pečenie pomaly vytlačíme na dno hmotu . Snažíme sa aj po bokoch aspoň do výšky 1 cm.

Takto pripravenú formu dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme minimálne 15 minút.

Medzitým si pripravíme plnku

V šľahacom mixéri rozmixujeme tvaroh, kyslú smotanu, cukor a šálku kávy. Pomaly pridáme po jednom vajíčka a hladkú múku. Takto vymiešaný krém vlejeme do formy a vložíme do rúry na 10 minút pri teplote 180°C. Neskôr znížime teplotu na 150°C a pečieme ešte 40 minút.

Ešte horúci upečený cheesecake oddelíme od bokov formy, aby sa neprilepil. Celkovo ho vyberieme až po úplnom vychladnutí.

 

Dobrú chuť