Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Partneri

 

 

 

KORPUS:

    5 vajec
    balíček vanilínového cukru
    1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
    4 polievkové lyžice horúcej vody
    200g kryštálového cukru
    160g preosiatej hladkej múky
    1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

NÁPLŇ:

    150g tmavej čokolády
    150g maslo
    balíček vanilínového cukru
    60g olúpaných mandlí

OZDOBENIE:

    kakao na posypanie
    celé mandle na ozdobu

POSTUP:

    Žltky vymiešame s vanilkovým cukrom, šťavou, kôrou a horúcou vodou do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh. Obe hmoty spojíme zľahka a vmiešame múku s kypriacim práškom.
    Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 8 minút. Necháme vychladnúť na papieri a z chladného odstránime papier. Korpus rozkrojíme na dve časti.
    Čokoládu rozpustíme na horúcom vodnom kúpeli a vyšľaháme s maslom a vanilkovým cukrom do peny. Vmiešame najemno nastrúhané mandle. Na jeden diel korpusu rozotrieme 1/2 krému.
    Na krém položíme druhý korpus, potrieme zvyšným krémom a necháme v chladničke stuhnúť.
    Povrch posypeme kakaom a nakrájame na kocky. Ozdobíme mandľami.

    Nasl.