Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Partneri

 

 

Cesto:

  • 6 bielkov
  • 150g práškového cukru
  • 120g lieskových orechov
  • 50g polohrubej múky
  • 35g masla

Maslový krém:

  • 150g masla
  • 100g práškového cukru
  • 30ml rumu

Zdobenie:

  • 50g čokoládovej polevy
  • celé opražené lieskové oriešky

POSTUP:

  • Bielky vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli na pevný sneh. Odstavíme z ohňa a primiešame najemno nastrúhané lieskové oriešky a múku. Nakoniec ľahko vmiešame rozpustené vlažné maslo
  • Hotové cesto preložíme do cukrárenského vrecúška s hladkou špičkou a na plechy vyložené papierom na pečenie striekame malé oválne tvary .
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 120°C asi 50 minút. Počas pečenia neotvárame rúru . Po upečení necháme v zatvorenej vypnutej rúre asi hodinu dosušiť.
  • Maslo s cukrom a rumom vymiešame na krém postupne zlepíme upečené laskonky .
  • Dáme do chladničky stuhnúť
  • Čokoládovú polevu rozpustíme a ozdobne potrieme vrch laskoniek. Na záver dozdobíme lieskovým orieškom