Veterníky:

Cesto:

  • 60g maslo
  • 150 ml voda
  • 75g hladká múka
  • soľ
  • 4 celé vajcia

 

 

Postup:

Maslo s vodou zahrievame do rozpustenia. Keď začne vrieť pridáme múku a štipku soli a dôkladne premiešame kým sa nám cesto nezačne odlepovať od hrnca. Dáme dole zo sporáka a počkáme kým sa trochu vychladí . Pridáme po jednom vajcia a miešame dovtedy kým nevznikne hladká a vláčna hmota. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

Medzitým si nahrejeme rúru na 210°C. Na vymastený a vodou postriekaný plech nastriekame veterníky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom. Môžeme striekať aj na papier na pečenie.

Pečieme sai 5-7 minút na 210°C a potom ešte 15-20 minút pri 180°C.

Po upečení necháme trošku vychladnúť na kovovej mriežke . Potom rozrežeme na polovice a plníme krémom a šľahačkou.